Greek Economic Forum – Athens 2016

1

Greek Economic Forum – Athens 2016

Το Greek Economic Forum διοργανώνει εκδήλωση εορτασμού του νέου έτους καταφέρνοντας να τη μετατρέψει σε ένα… mini ελληνικό Νταβός της επιχειρηματικότητας, της πολιτικής και της διανόησης

Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2016: Το Greek Economic Forum (G.E.F.),  η εξαιρετική για τα δεδομένα της χώρας μας πρωτοβουλία που από την έδρα της στις Βρυξέλλες, ενσωματώνει μια γνήσια δεξαμενή σκέψεων με αποστολή τη συμβολή στη δημιουργία βιώσιμης αναπτυξιακής ατζέντας στην Ελλάδα, συμπλήρωσε τρία χρόνια δράσεων και διοργάνωσε εκδήλωση εορτασμού για το νέο έτος που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 στην Ιδιωτική Λέσχη Salon de Bricolage. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αφρόκρεμα Ελλήνων επιχειρηματιών από τον τομέα της Ναυτιλίας, του Τουρισμού, της Φαρμακοβιομηχανίας και της Αγοράς Ακινήτων, ενώ φυσικά αποτέλεσε πόλο έλξης και για εκπροσώπους της πολιτικής σκηνής. Με κεντρικό άξονα τις ενέργειες που πλαισίωσαν τη περασμένη χρονιά και με κορωνίδα τη διοργάνωση επιστημονικής διημερίδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Harvard των Η.Π.Α., το Greek Economic Forum κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του έξω από τα σύνορα της Ευρώπης, βάζοντας τα θεμέλια για μια νέα, σύγχρονη Ελλάδα.

1

Αντώνης Πιτταράς, Έλενα Αμβροσιάδου, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιάννης Στασινόπουλος

9

Αντώνης Πιτταράς, Γιάννης Στασινόπουλος, Ειρήνη Νταϊφά, Πέτρος Δούκας, Χρύσανθος Πανάς

2

Λίνα Νικολοπούλου, Γιάννης Στασινόπουλος, Αντώνης Πιτταράς, Μιχάλης Μποδούρογλου

Στο κάλεσμα του G.E.F. ανταποκρίθηκαν σημαντικές προσωπικότητες με εξέχουσα την παρουσία της Έλενας Αμβροσιάδου, η εταιρεία της οποίας διαχειρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα private equity funds παγκοσμίως. Η ίδια κάνει ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις και είναι αναμφίβολα μια από τις ισχυρότερες παρουσίες στον χώρο των χρηματοοικονομικών σε διεθνές επίπεδο, ενώ έγινε γνωστή στο ευρύτερο κοινό, με την απόκτηση του ιστιοπλοϊκού “Falcon”, ενός από τα μεγαλύτερα ιστιοφόρα του κόσμου. Η Έλενα Αμβροσιάδου σε σύντομη ομιλία της, τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει πρόσωπο και να δημιουργηθούν βάσεις ανάπτυξης, υποκινητές της οποίας μπορεί να είναι πρωτοβουλίες όπως αυτή του G.E.F. Ο Δρ. Ιωάννης Κούστας, ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειας αυτής από την αρχή της δημιουργίας του φόρουμ, δεν θα μπορούσε να λείπει από την εκδήλωση και μάλιστα, ήταν εκείνος που έκοψε την πίτα. Εκπρόσωποι από τον εφοπλιστικό και ευρύτερο χώρο των επιχειρήσεων που έδωσαν το παρόν ήταν ο εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Μιχάλης Μποδούρογλου, ο Στράτος Τσαλαμανιός, ο Αντώνης Στελιάττος, ο Κωνσταντίνος Κάτσικας, ο Μίλτος Καμπουρίδης και ο Χάρης Λαμπρόπουλος, στενός συνεργάτης του G.E.F. Από την πολιτική σκηνή δεσπόζουσα παρουσία ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Λευτέρης Αυγενάκης, η Σοφία Βούλτεψη, η Ρόδη Κράτσα, ο Χάρης Θεοχάρης, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Πέτρος Δούκας, ο Θάνος Πλεύρης και ο Γιώργος Χατζημάρκος.

4

Γιάννης Στασινόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα, Αντώνης Πιτταράς, Θεόδωρος Σιδηρόπουλος

8

Δρ. Ιωάννης Κούστας, Αντώνης Πιτταράς, Γιώργος Βερνίκος

6

Ρόδη Κράτσα, Αντωνης Πιτταράς, Λευτέρης Αυγενάκης, Γιάννης Στασινόπουλος, Χρύσανθος Πανάς

3

Αντώνης Πιτταράς, Μαρία Καλαφάτη, Γιάννης Στασινόπουλος

Τέλος, η ομάδα του Greek Economic Forum, με επικεφαλής τους Αντώνη Πιτταρά και Γιάννη Στασινόπουλο – ιδιοκτήτη της Luxury Concierge ο οποίος είχε δίπλα τους τους συνιδιοκτήτες Παναγιώτη Μπαμπαμτσή και Εύα Λυμπεροπούλου – αναφέρθηκαν στο σύνολο των νέων, δραστήριων ανθρώπων που απαρτίζουν την πρωτοβουλία αυτή, ανθρώπων με όραμα για μία Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Η Σοφία Νάσιου, ένα από τα νεότερα μέλη της ομάδας και υπεύθυνη για τον στρατηγικό πυλώνα του φαρμάκου τόνισε ότι, το Greek Economic Forum, με πυξίδα την «Agenda 2021», θα επικεντρωθεί στους τομείς της Ναυτιλίας, του Τουρισμού, της Φαρμακοβιομηχανίας, της Κινηματογραφικής Παραγωγής και της Αγοράς Ακινήτων και στο πλαίσιο αυτό, έχει σχεδιάσει για το 2016 δράσεις σε Λονδίνο, Λευκωσία και Κάννες.

 

10

Πέτρος Δούκας, Λευτέρης Αυγενάκης, Χάρης Λαμπρόπουλος, Αντώνης Πιτταράς, Δρ. Ιωάννης Κούστας

11

Χάρης Θεοχάρης, Αντώνης Πιτταράς

12

Αντώνης Πιτταράς, Μιχάλης Καμπουρίδης

 

7

Σοφία Νάσιου, Εύα Λυμπεροπούλου

 

13

Σοφία Νάσιου, Γιώργος Μπαλάφας

14

Έμη Λιβανίου, Ειρήνη Νικολοπούλου

Την εκδήλωση στήριξαν ως χορηγοί οι εταιρείες:

Luxury Concierge

Panas Group

Gulf Marine

Life Line Aviation

YORK Studios

ΣΠΑΝΟΣ Α.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Greek Economic Forum επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.greekeconomicforum.org

 

No Comments

Post A Comment